Use this bar to show information about your cookie policy.
Barolo
7 produkter
Vis 1 - 7 af 7 produkter
Barolo
Kongernes vin - vinens konge
I den nordvestlige del af Italien, nærmere bestemt i Piemonte, produceres der, lidt syd for byen Torino, en vin der gennem de sidste århundredere er blevet kendt som en af verdens absolut bedste vine, nemlig Barolo.
Og nej, Barolo er ikke druen, men en betegnelse for en vin fra et bestemt område, produceret på en bestemt måde og efter en streng lovgivning!
Den metode vil vi her kort beskrive, så du kan dit lingo næste gang der lander en Barolo på bordet
Kort fortalt:
- Druen hedder "nebbiolo"
- Alle druerne, der bruges, skal høstes på de godt 1.200 hektar syd for Torino bestående af i alt 11 kommuner.
- Efter mosten har gæret, skal den lovmæssigt lagres på egetræstønder (fade) i minimum 24 måneder.
- Efter lagring på fade skal vinen minimum opbevares 12 måneder på flaske, før vinbonden må sælge den.
Tilbage i 1980'erne kæmpede de såkaldte traditionalister og modernister om brugen af fade. Denne krig bestod mest i hvilken slags tønder, der skulle benyttes mens vinen lagres. I dag er denne strid heldigvis ved at være begravet.
I Vinkastellet har vi fundet to Barolo producenter, der begge giver dig et godt indblik i hvad Barolo er og samtidig giver dig en flot vinoplevelse.