MAYER AM PFARRPLATZ er en vingård beliggende i Wien og den er kendt for at være en del af den berømte Wiener Heurigen-kultur. De har en lang tradition for at producere nogle af de fineste vine i Østrig siden 1683. For nylig har de etableret et samarbejde med vinavlere fra Niederösterreich og Burgenland, der i generationer har dyrket deres vinmarker med stor passion.
Mayer-teamet er ansvarlige for at lave vine med typiske østrigske druesorter som Grüner Veltliner, Riesling, Zweigelt og Zweigelt Rosé, som ale sælges under navnet LANDHAUS MAYER.
Druerne til Landhause Mayer vingård kommer fra udvalgte vinmarker i Niederösterreich og Burgenland. De hvide druesorter har alle en eksponering mod syd og vokser i en højde på omkring 200 meter over havets overflade. Jorden, som kaldes "løss", er meget sandet og gruset og drener perfekt. Zweigelt-druerne vokser i Burgenland og har en eksponering mod syd/sydvest og gror en højde på 120 meter. Jorden består her af ler og sand der både dræner og holder på kulden de varme sommerdage.
Begge områder har floder og søer hvilket giver store forskelle i temperatur mellem varme dage og kølige nætter og skaber perfekte betingelser for at producere komplekse kvalitetsvine.
Vingården har en kombination af traditionelle produktionsmetoder og den nyeste teknologi for at producere fremragende vine til en meget fair pris. Der er ingen tilfældigheder i produktionen, hvor druerne nøje udvælges på det perfekte tidspunkt for fysiologisk modenhed og derefter transporteres omhyggeligt til vingården i Wien.
Hvide druer presses helt og fermenteres ved en kontrolleret temperatur på 17 grader i 10 dage i ståltanke.